Velkommen til. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 15% på dit køb


 

  Home / Indramning / Indramning på den gode måde

  Indramning på den gode måde

  Et par råd til indramning af plakater.

  1) Overvejelse af rammetype. F.eks. ønsker du træ eller aluminium.

  2) Tykkelse på rammen. Jo større plakaten er, jo bredere bliver rammen som regel for at rammen ikke skal slå sig. På en plakat i 50×70 kan det dog godt lade sig gøre at komme ned på 1 cm set fra forsiden og 2 cm i dybden.

  3) Opklæbning. Vi anbefaler klart at man får opklæbet sin plakat. Godt nok kan man ikke folde den sammen hvis man tager den ud af rammen igen, men papiret vil holde sin form og vil ikke begynde at krølle når papiret med tiden tager imod fugt. Dette gælder især hvis man har plakater hængende i sit køkken eller bad hvor luftfugtigheden er høj.

  4) Glas. Der findes et par muligheder.

  Almindeligt glas giver den bedste farvegengivelse.

  Akrylglas (også kaldt plexiglas) går ikke i stykker og holder UV-stråler ude. Til gengæld bliver det let ridset og statisk elektrisk, hvorved støv og snavs suges fast.

  Refleksfrit glas: Kan ikke anbefales idet det dæmper farverne så billedet mister sin kraft.

  5) Prikken over i’et. Passepartout. Et passepartout giver billedet en god dybde og får hele indtrykket til at se mere elegant ud. Du kan selv vælge om du vil give billedet en større passepartout – det kan give et super flot resultat. Ud over en æstetisk funktion har en passepartout også en anden funktion. En passepartout skaber luft mellem plakaten og glasset og det er fordelagtigt. Plakaterne kommer hermed ikke i permanent berøring med glasset og papiret kan bedre tilpasse sig ændringer i fugtighed og temperatur.